top of page
  • Writer's pictureAnne Lukkaroinen

Solumineraali 3: Väsyttää, en jaksa, en saa mitään aikaiseksi

Päivitetty: 15. maalisk. 2022

Väsyttääkö vaikka hemoglobiiniarvosi näyttävät hyviä lukemia? Raudan puutoksen oireita kuten väsymystä voi esiintyä, riippumatta siitä mitä hemoglobiiniarvot näyttävät. Syy löytyy täältä: Rautaa tarvitaan moneen muuhunkin toimintoon kehossa kuin vain punasolujen hemoglobiiniin. Itse asiassa rautaa tarvitaan joka ikisen solun toimintaan. Raudan puutetta voi esiintyä ilman anemiaa!


Rauta imeytyy ohutsuolen alkuosassa pohjukaissuolessa. Imeytyminen ei aina ole ihan ongelmatonta. Suoliston kunto vaikuttaa imeytymiseen ja samoin jos vatsa on hapoton, rauta ei imeydy. Tietyt ravintoaineet ja lääkkeet voivat estää raudan imeytymistä.


Solumineraalimuodossa oleva rauta imeytyy tehokkaasti verenkiertoon heti suun ja nielun limakalvoilta, ei enää vatsassa tai suolistossa. Tällöin rauta pääsee helposti ja nopeasti koko verenkierron käytettäväksi. Solumineraali numero 3 eli rautafosfaatti avaa tien myös ravinnosta saatavalle raudalle solun sisään eli juuri sinne missä sitä tarvitaan. Täten raudan imeytyminen ravinnosta tehostuu.


Virallisen suosituksen mukaan rautalisää ei tule nauttia rutiininomaisesti, koska rautaa voi kertyä elimistöön liikaa ja olla jossain tapauksessa jopa vaarallista. Solumineraalien käytön kanssa tätä ongelmaa ei ole, sillä kaikki se ylimääräinen rauta, jota keho ei tarvitse, kulkeutuu hien ja virtsan mukana kehosta pois. Tämän mahdollistaa Solumineraali 3 potensoitu D12 hienojakoinen muoto.


"Tilasin solumineraali nro 3 tehostamaan rautakuuria, jonka aloitin matalan rautavaraston vuoksi. 3 kk kuluttua rauta-arvot olivat nousseet yli 100 yksikköä, joka on todella huikea tulos! – Marika
"Tilasin kolmisen kuukautta sitten solumineraaleja. Tarkoitus oli nostaa ferritiiniä, joka oli silloin 10,7. Kävin kolmen kuukauden jälkeen uudelleen mittauttamassa ferritiinin. Ja nyt se oli noussut jo 39,8. Vau, mikä muutos niin lyhyellä aikaa. Solumineraalit toimivat🙂" – Sanna
”Aloin käyttää solumineraaleja toipuakseni uupumisestani. Tunsin melkein heti solumineraalit aloitettuani, että kehoni reagoi niihin vahvasti. Olo alkoi olla aika pian vahvempi, selkeämpi ja tunsin myös sisäisen vahvuuden kasvavan. Oikein nuolin kupin reunatkin, niin paljon kehoni janosi mineraaleja.” - ViiviVäsymys

Aivot ovat kuin sumussa, en saa mitään aikaiseksi, en jaksa ….


Selvin raudanpuutteen oire on väsymys, joka tuntuu niin kehossa kuin mielessäkin. Oireet tuntuvat fyysisenä jaksamattomuutena ja liiallisena unen tarpeena. Haukotuttaa, nukuttaa, uni ei virkistä, aivosumua, muisti pätkii ja on vaikea keskittyä.


Rauta on tärkeä aine aivotoiminnalle. Sitä tarvitaan aivovälittäjäaineiden kuten serotoniinin, dopamiinin ja adrenaliinin tuotantoon. Raudanpuute voi ilmetä psyykkisinä oireina kuten masennuksena, ärtyneisyytenä ja levottomuutena.


Kuva 1. Raudanpuute aiheuttaa väsymystä. Aivot ovat kuin sumussa, en saa mitään aikaiseksi, en jaksa...Lihasten toiminta

Elimistön raudasta noin 10-15% sijaitsee lihaksissa. Rautafosfaatti huolehtii hapen kuljetuksesta veressä ja lisää lihasten hapenottokykyä. Kun soluilla ja kudoksilla on riittävästi rautaa käytössä, hengästyminen ei tapahdu niin helposti ja lihaksia ei ala hapottamaan niin nopeasti. Tämä auttaa jaksamaan intensiivisemmässä treenauksessa ja urheilusuorituksesta palautuminen on huomattavasti nopeampaa.


Raudanpuutos näkyy lihastasolla heikentyneenä fyysisenä suorituskykynä. Aerobinen suorituskyky heikkenee, samoin kestävyyskunto. Urheilun jälkeinen palautuminen hidastuu, lihakset ”hapottavat” ja tuntuvat kipeiltä.


Yksi raudanpuutteen merkki on levottomat jalat. Sitä ei kuitenkaan esiinny läheskään kaikilla raudanpuutteesta kärsivillä. Tyypillinen oire on pakko liikuttaa jalkoja, niitä täytyy ravistella, heiluttaa tai hieroa yhteen. Tätä esiintyy erityisesti iltaisin ja alkuyöstä.
Antlitz - kasvoanalyysi

Dr. Hicketierin 1900-luvun alussa kehittämän Antlitz- eli kasvoanalyysin mukaan Solumineraali 3 puutos näkyy niin sanottuna Ferrum-varjona. Se on lähes musta varjo nenän varressa silmän sisänurkassa. Joskus tumman alueen alla oleva iho on kuopalla, mikä on merkki suuremmasta ja pitkään jatkuneesta puutoksesta.


Akuutisti näkyy Ferrum-punaisuutta kasvoilla. Tulehduksen punaisuutta varsinkin kuumeen aikana.

Kuva 2. Kasvoanalyysin mukaan raudan puutos näkyy silmänurkan tummana alueena.


Muita Solumineraali 3:n eli rautafosfaatin puutoksen oireita ovat:

  • väsymys, anemia

  • helposti hengästyminen, rasitushengenahdistus, nopea leposyke, rytmihäiriöt

  • huono vastustuskyky, hidastunut haavojen paraneminen

  • ruokahaluttomuus

  • suun ja kielen haavaumat, kielen kirvely, nielemisvaikeudet, palan tunne kurkussa

  • lievä kilpirauhasen ongelma
Vinkkejä flunssan hoitoon

Ihmisen vastustuskyky tarvitsee montaa eri ravintoainetta toimiakseen optimaalisesti. Toimiva immuunipuolustus tarvitsee myös rautaa. Solumineraali 3:sta eli rautafosfaattia käytetään tulehdussairauksien ja vilustumisen ensioireisiin. Sitä käytetään kuumeeseen aina 38,5 asteeseen saakka. Potensoitu (D12) Solumineraali 3 ei taistele kuumetta vastaan, vaan aktivoi kehon vastustuskykyä taistella tulehduksen aiheuttajia vastaan.”Ihastuin solumineraali nro 3, mikä lisää vastustuskykyä. Olen jo kahdesti torjunut alkavan flunssan. Kun kurkkuun alkaa pistää, otan heti 3:sta. Suosittelen, minua se on auttanut. ” – Marja


Dr. Schüsslerin Immuunipuolustus -kolmikkoon kuuluvat solumineraalit numero 3, 4 ja 6. Näiden kolmen solumineraalin avulla aktivoit solujesi puolustuskykyä. Ne lievittävät oireita ja lyhentävät taudin kestoa.

Solumineraaleja voidaan käyttää akuutissa tilanteessa suurempiakin määriä. Ne ovat turvallisia käyttää hetkittäin isompina annoksina oireita lievittämään.


Akuuteissa vaivoissa sulatetaan yksi tabletti kerrallaan suussa noin 5 minuutin välein, kunnes oireet helpottavat. Toinen tehokas vaihtoehto tälle on sekoittaa lämpimään veteen 6-10 tablettia (aikuisen annos) ja ottaa näitä juomia noin 1h välein. 6-12 -vuotiaille puolet aikuisen annoksesta ja alle 6-vuotiaille neljännes.
Flunssan helpotusta Immuunipuolustus -kolmikon avulla

Solumineraali 3

Käytetään flunssan ensimmäisessä vaiheessa, kun oireet alkavat. Paleltaa, aivastuttaa ja kurkku voi olla kipeä. Energian ja vastustuskyvyn boostaaja, silloin kun väsyttää ja olo on voimaton. Parhaiten Solumineraali 3 toimii tulehduksen alku vaiheessa.


Voidaan käyttää myös flunssan tai muun tulehdustaudin ennaltaehkäisyyn (4-6 tablettia/päivä) vastustuskykyä vahvistamaan.


Solumineraali 4

Taudin toisessa vaiheessa oireista tulee selkeämpiä. Käytetään kun flunssa ja/tai kurkun tulehdus on pahentunut. Nenä on tukossa, vaikea hengittää, sitkeä ja huonosti irtoavaa limaa esiintyy, kurkku voi olla kipeä, limakalvot turvonneet. Myös rauhaset voivat olla turvonneet. Solumineraalia 3 voidaan hyvinkin vielä tässä vaiheessa käyttää yhdessä numero 4 kanssa lievittämään tulehdusta.


Solumineraali 6

Käytetään taudin kolmannessa vaiheessa eli toipumisvaiheessa. Toipumisvaihe kestää usein kaikista pisimpään. Tässä taudin vaiheessa flunssa on lähes kadonnut, vain pientä tukkoisuutta on jäljellä. Nenän erite saattaa olla paksua ja keltaista. Solumineraali 6 on hyvä pitkään jatkuneisiin ja uusiutuviin vaivoihin.
Katso videolta, kuinka kuuma juoma tehdään!


Pysykää terveinä!

Homeopaatti Anne


2 878 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page