top of page

Solumineraalien käyttöohjeet

Mitä useammin solu saa "muistutuksen", sitä tehokkaampi on solumineraalin vaikutus.

A. SISÄINEN KÄYTTÖ

Solumineraaleja voidaan nauttia eri tavoin:

 1. Sulatetaan yksi tabletti kerrallaan hitaasti suussa. Mitä kauemmin mineraali viipyy suun limakalvoilla, sen tehokkaampaa on imeytyminen.

 2. Sekoitetaan kaikki tarvittavat mineraalit kupilliseen kuumaan vettä. Kuumaa juomaa "hörpitään" hitaasti. Huom! Älä käytä kuuman juoman sekoittamiseen metallilusikkaa, koska se reagoi mineraalien kanssa.

 3. Liuotetaan kaikki päivän mittaan otettavat mineraalit 1l:n vettä ja tästä otetaan pieniä kulauksia pitkin päivää.

Akuuteissa vaivoissa sulatetaan yksi tabletti kerrallaan suussa 3-5 minuutin väliajoin kunnes oireet helpottavat. Toinen tehokas vaihtoehto on sekoittaa kuumaan veteen 6 tablettia (aikuisen annos) ja ottaa näitä juomia noin 1h välein.

6-12-vuotiaille puolet aikuisen annoksesta ja alle 6-vuotiaille neljännes.

Kroonisiin vaivoihin tai niiden ennaltaehkäisyyn ja terveyden ylläpitämiseen suositellaan 4 tablettia/päivä kutakin solumineraalia imeskeltävinä tabletteina tai kuumana juomana. 6-12 vuotiaille lapsille 2 tbl, alle 6-vuotiaille 1 tbl.

 • Mitä useampaan osaan jakaa päivittäisen annoksen eli mitä useammin solu saa "muistutuksen", sitä tehokkaampi on solumineraalin vaikutus. Voi jakaa päiväannoksen kahteen osaan, jolloin nauttii solumineraaleja aamulla ja illalla. Tai liuottaa koko päivän annoksen 1-1,5 litraan vettä ja nauttii pieniä kulauksia tästä pitkin päivää.

 • Solumineraalit imeytyvät suun ja nielun limakalvoilla, eivät enää vatsassa niin kuin tavalliset mineraalivalmisteet.

 • Ennen ja jälkeen solumineraalin nauttimista tulee pitää ruokailusta, tupakoinnista, kahvista ja teestä vähintään 10 minuutin tauko. Tämä siksi ettei suun limakalvoilla ole imeytymistä estäviä tekijöitä.

 • Jos kärsit laktoosivaivoista niin jätä kuuman juoman pohjaan laskeutunut maitosokerisakka juomatta.

 • Solumineraalit sopivat keliaakikoille ja maitoallergisille, ei sisällä gluteenia eikä maidon proteiinia.

 • Nro 7 on niin sanottu "kuuma seiska", jota suositellaan varsinkin akuuteissa kuten suonenvedossa liuottamaan kuumaan veteen, jolloin se toimii nopeammin kuin suussa imeskelemällä.

 • Solumineraalit eivät korvaa lääkärin antamaa lääkitystä, joten sitä ei saa lopettaa ilman lääkärin antamaa lupaa. Solumineraalit eivät myöskään korvaa monipuolista ravintoa vaan täydentävät sitä.

 • Solumineraalit sopivat kaikenikäisille ja myös perheen lemmikeille.

B. ULKOINEN KÄYTTÖ

Solumineraaleja voidaan käyttää myös ulkoisesti voiteena tai solumineraalitableteista tehdään itse "tahnaa" ihon ongelmakohtien hoitoon tai erilaisten ​vaivojen hoitamiseen.

 • Kutakin solumineraalia on saatavilla voiteena, Solumineraalivoiteet nro 1-12. Lisäksi on saatavilla voiteita, joissa on useampaa eri mineraalia. Esimerkiksi Solumineraalivoide E = Ekseemavoide on tarkoitettu ihottuman hoitamiseen.

 • Pienenelle ihon alueelle voit tehdä kustakin solumineraalista tahnaa. OHJE: Yksi solumineraalitabletti liuotetaan muutamaan tippaan vettä, jolloin tabletti liukenee heti veden sekaan, jolloin saadaan tahna, jota levitetään hoidettavaan kohtaan. Esimerkiksi Solumineraali Nro 9:n auttaa finneihin, tahnan voi jättää finnin päälle yön ajaksi ja pestä aamulla pois. Pieniin tulehtuneisiin kohtiin voidaan käyttää Solumineraali Nro 3:sta, niin kutsuttua solumineraalien "ensiapumineraalia", joka ehkäisee tulehduksia.

Näin teet solumineraaleista kuuman juoman

bottom of page