top of page
  • Writer's pictureAnne Lukkaroinen

Solumineraali 2: Kalsiumfosfaatti on luuston rakennusaine

Kun aikoinaan opiskelin solumineraalineuvojaksi, mietin mihin ihmeeseen tarvitaan kahta eri kalsium valmistetta. Olinhan aikaisemmin tottunut ottamaan vain yhtä kalkkiravintolisää purkista. Minulle selvisi, että ihmisen luusto koostuu kahdesta eri kalsiumin yhdisteestä. Kummallakin mineraaliyhdisteellä on oma erittäin tärkeä tehtävä luuston ja koko tukirangan muodostumisessa.


Kalsiumfluoridi = Solumineraali 1 muodostaa luun kovan pintakerroksen.


Kalsiumfosfaatti = Solumineraali 2 muodostaa luun sisäosan eli luumassan.
Luumassan rakentaja


Luukudos muodostuu pääasiassa kalsiumista ja fosfaatista. Luusto on ihmisen tärkein kalsiumvarasto, sillä jopa 99% elimistön kalsiumista on varastoitunut sinne. On tärkeää pitää huolta riittävästä kalsiumin saannista, sillä jos keho ei saa sitä tarpeeksi ravinnosta, otetaan tarvittava kalsium luustosta.


Solumineraalia 2 eli kalsiumfosfaattia kutsutaan ”uudelleenrakentaja” mineraaliksi. Sitä käytetään luunmurtumien hoitamiseen, sillä kalsiumfosfaatin on havaittu vahvistavan luustoa ja nopeuttavan luunmurtumien paranemista. Myös homeopaattinen Symphytum c30 voi nopeuttaa tätä paranemisprosessia.

Luukudos on elävää ja jatkuvasti uusiutuvaa. Luuston rakentumista ja hajoamista tapahtuu koko elämän ajan. Luukudoksen määrä on suurimmillaan noin 30-vuotiaana. Tämän jälkeen se vähenee. Varsinkin naisilla luun hajoaminen kiihtyy vaihdevuosien aikana. Osteoporoosissa eli luukadossa on kyse luun mineraalien määrän vähenemisestä. Osteoporoosi voi johtaa ihmisen lyhenemiseen, selkänikamien kasaan painumiseen ja altistaa luunmurtumille.Puna- ja valkosolujen rakennusaine


Luuston lisäksi kalsiumfosfaattia tarvitaan veren muodostumiseen. Kalsiumfosfaatti on luuytimessä kehittyvien puna- ja valkosolujen rakennusaine. Se vaikuttaa myös veren hyytymiseen, sillä jos kalsiumia on liian vähän veressä, veren hyytyminen hidastuu.


Dr. Schüsslerin mukaan Solumineraali 2 tarvitaan anemian hoitamiseen. Useimmiten anemian hoitoon määrätään rautaa, mutta monissa tapauksissa todellinen syy raudan imeytymisongelmiin saattaakin löytyä kaliumfosfaatin puutteesta.


Kalsiumfosfaatti on elimistön aineenvaihdunnalle välttämätön mineraalisuola, joka osallistuu hermo- ja lihassolun toiminnan säätelyyn. Kalsiumfosfaatilla on kehoa rauhoittava ja rentouttava vaikutus. Rauhoittaa myös hermoja. Puutos saattaa aiheuttaa hermostoon tai sydämeen liittyviä oireita kuten raajojen pistelyä, puutumista, kramppeja ja jopa sydämen rytmihäiriöitä.Kalsiumfosfaatin puutos näkyy hampaiden valkeina läikkinä.Tärkeä solumineraali lapsen kasvulle ja kehitykselle


Kalsiumfosfaattia suositellaan käytettäväksi lapsen koko kasvuiän sekä raskauden ja imetyksen aikana. Hyvä solumineraali lasten viivästyneen kasvun ja kehityksen tukihoidoksi. Lapsille, joilla on ollut alhainen syntymäpaino tai ovat syntyneet ennen aikojaan. Myös tapauksiin, joissa lapsella on ollut vakava sairaus ja eikä ole sen jälkeen jatkanut kasvua normaalisti.


Kalsiumfosfaattia tarvitaan myös hampaiden kehitykseen. Hampaiden kasvun ongelmiin, hampaiden tulon kipuihin. Vinkki: Solumineraali 2 tablettia (hyvin liukeneva ja hyvänmakuinen) voidaan hieroa vauvan kipeisiin ikeniin helpottamaan hampaiden puhkeamista.


Solumineraalien ykkösaine kasvukipuihin ja luukipuihin tablettina ja/tai voiteena. Kalsiumfosfaatti on hyvä mineraali kasvukipuihin varsinkin silloin kun lapsella nuorella on meneillään hurja kasvupyrähdys.


Dr. Schüssler havaitsi jo 1800-luvun lopussa, että kalsiumfosfaattia tarvitsevat erityisesti ihmiset, jotka ovat kalpeita ja aneemisia. Hän suositteli kalsiumfosfaattia kasvaville lapsille, mutta erityisesti lapsille, jotka ovat heikkoja ja laihoja.


Usein pidempään sairastaneet ihmiset alkavat näyttää ”haamuilta” kun kasvojen väri muuttuu kalpeammaksi. Solumineraali 2 edesauttaa toipumista ja voimien palautumista sairastamisen jälkeen. Myös toipilaan terveempi kasvojen väri palautuu.
Antlitz-analyysi


Antlitz- eli kasvoanalyysin mukaan Solumineraali 2 puutos näkyy vaalean kalpeana kasvojen värityksenä. Kasvot ovat kalpeat kuin ”kalkkilaivan kapteenilla”.Solumineraali 2 puutos näkyy kasvojen kalpeutena kuin "kalkkilaivan kapteeni".


Kaikki kynsienpureskelijat kuulolle! Teitä saattaa vaivata kalsiumfosfaatin puutos. Kynsienpureskelu on nimittäin yksi merkki puutoksesta. Myös taipumus nenäverenvuotoihin voi kieliä tämän mineraalin vajauksesta. Erikoisominaisuus: Voimakas maidon halu tai vastakohtaisesti täydellinen vastenmielisyys maidolle!


Solumineraali 2 eli kalsiumfosfaatti on kaikkien ihmisten rakennusaine. Todella perustavanlaatuinen tiiliskivi kehomme rakenteissa. On yllättävää mihin kaikkeen se meissä vaikuttaa. Ei vain pelkästään luustoon, vaan kasvuun ja kehitykseen, luunmurtumien paranemiseen, sairaudesta toipumiseen, nenäverenvuototaipumukseen, kasvojen kalpeuteen ja jopa kynsien pureskeluun!


Rakkaudesta Solumineraaleihin

Homeopaatti Anne


804 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page